Ajvar

25. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Ajvar eller ayvar stammer fra Balkan og er en krydret og syrlig relish, der også indeholder peberfrugter, chili og hvidløg. Ingredienserne bages, hvilket giver en røget dybde til smagen. Brug den som dip, eller servér den som tilbehør til kød ligesom pickles.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft.
Skyl peberfrugter og chili. Del dem på langs i mindre både, og kassér kernerne.
Pil løg, og skyl aubergine. Skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.
Bred peberfrugt, chili, løg og aubergine ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg også det hele hvidløg på pladen.
Pensl grøntsagerne med olivenolie, og bag dem i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Overfladen må gerne være lidt brændt.
Fisk det bløde indre ud fra hvidløgets skaller, og kassér resten.
Læg alle de bagte grøntsager i en blender, og tilsæt olie og eddike. Blend, til cremen er sammenhængende, men stadig har en lidt grov struktur. Smag dippen til med salt.

Tip!

Tøm grøntsagsskuffen, og tilsæt for eksempel squash, tomater eller andre slags chili til dippen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar