Agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Frisk og flot grøn agurkesuppe med rejer og sprøde rugbrødschips – perfekt til dage, hvor maden skal være let og lækker.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i fine tern. Steg løgternene i olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og kog ind, til der er ca. ¹⁄₃ væske tilbage i gryden.
Skræl agurken, og skær den i tern. Kom agurk og ærter i gryden sammen med bouillon. Lad suppen småkoge i 10 minutter ved lav varme uden låg. Krydr godt med salt og peber.
Tag suppen af varmen. Blend den med en stavblender, og si den. Rør cremefraiche i suppen, og stil den i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 180°.
Skær rugbrødet i meget tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Steg rugbrødsskiverne sprøde i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl på en rist.
Vend rejerne i lidt citronsaft, og krydr med salt og peber. Top agurkesuppen med fjordrejer og dild, og servér med rugbrødschips og citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste tips til rugbrødschips
Powered by Froala Editor