Ærtesuppe med syltede sennepsfrø og spirer
7. juli 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Når hovedingrediensen er ærter, er det selvfølgelig lækrest med de friskbælgede. Ærter fra frost går dog også an.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld eddike, vand, sukker og sennepsfrø i en gryde, og lad det simre i 10 minutter under låg. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i 30 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg, og svits begge dele i lidt olie i en gryde, til de er klare. Hæld bouillonen i gryden, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt ærterne, og lad det simre i yderligere et par minutter.
Blend suppen glat og ensartet. Tilsæt basilikumblade, smør og 1 dl cremefraiche. Blend igen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Hæld suppen i skåle, og fordel resten af cremefraichen, syltede sennepsfrø og ærtespirer på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk