Ærtesuppe med syltede sennepsfrø og spirer

7. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Når hovedingrediensen er ærter, er det selvfølgelig lækrest med de friskbælgede. Ærter fra frost går dog også an.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld eddike, vand, sukker og sennepsfrø i en gryde, og lad det simre i 10 minutter under låg. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i 30 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg, og svits begge dele i lidt olie i en gryde, til de er klare. Hæld bouillonen i gryden, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt ærterne, og lad det simre i yderligere et par minutter.
Blend suppen glat og ensartet. Tilsæt basilikumblade, smør og 1 dl cremefraiche. Blend igen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Hæld suppen i skåle, og fordel resten af cremefraichen, syltede sennepsfrø og ærtespirer på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar