Ærtesuppe med squash og sprød skinke
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Ærter, squash og salat giver suppen en flot grøn farve.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl squashen, og skær den i tern. Skræl bagekartoflen, og skær den i grove stykker. Læg squashtern og kartoffelstykker i en gryde, og hæld 1 l grøntsagsbouillon over. Læg låg på, og bring gryden i kog. Lad gryden koge i ca. 25 minutter.
Læg skiver af serranoskinke på en bageplade med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 8-10 minutter, til skinken er sprød.
Lad skinken køle af, og bræk den i mindre stykker.
Skær icebergsalaten i mindre stykker, og skyl dem. Læg icebergsalaten i suppegryden sammen med de frosne ærter. Varm suppen igennem i 5 minutter uden låg.
Skyl og hak persillen. Rør persillen i suppen med en ske.
Blend suppen direkte i gryden med en stavblender, til suppen er jævn og cremet og har en flot grøn farve.
Servér suppen i skåle eller dybe tallerkener, og drys med serranoskinken. Spis brød til.
Tip!
Spis suppen varm – eller lad den køle helt af i køleskabet, og nyd den iskold!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk