Ærtesuppe med ristet chorizo
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Ærtesuppe er en let og lækker klassiker, som kan spises både sommer og vinter. Her får den ekstra fylde af aspargesbroccoli og ristet chorizo.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg det i olie i en gryde i 2 minutter.
Skyl aspargesbroccolien, skær den i grove stykker, og læg dem i gryden sammen med ærter.
Tilsæt bouillon, og bring suppen i kog. Lad suppen småkoge i 15 minutter, til grøntsagerne er møre.
Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløden, og varm suppen op.
Riv skallen og pres citronen. Tilsæt citronsaft og citronskal, og smag suppen til med salt og peber.
Skær chorizo i små stykker, og steg dem gyldne og sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Anret suppen i dybe tallerkener eller portionsskåle, og top med ristet chorizo og klippet brøndkarse. Servér med brød til.
Tip!
Hvis du ønsker en rent vegetarisk ret, udelader du bare chorizoen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk