Ærtesuppe med rejer og karse

10. december 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Skøn ærtesuppe, som blendes med en stavblender direkte i gryden. Her toppes suppen med rejer og karse, men prøv også at variere toppingen med fx sprødstegt bacon og rugbrødscroutoner.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skræl kartofler, og skær dem i små tern.
Opvarm en gryde med smør, og steg porre og kartofler ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt ærter og bouillon, og bring det hele i kog. Lad suppen småkoge i 8-10 minutter.
Pluk basilikumbladene, og rør dem i suppen sammen med fløde.
Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden.
Pres saften af limefrugten. Varm suppen igennem, og smag til med limesaft, salt og peber.
Anret suppen i skåle, og servér med rejer, klippet karse og godt brød eller flute til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar