Ærtesuppe med rejer og karse
10. december 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Skøn ærtesuppe, som blendes med en stavblender direkte i gryden. Her toppes suppen med rejer og karse, men prøv også at variere toppingen med fx sprødstegt bacon og rugbrødscroutoner.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skræl kartofler, og skær dem i små tern.
Opvarm en gryde med smør, og steg porre og kartofler ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt ærter og bouillon, og bring det hele i kog. Lad suppen småkoge i 8-10 minutter.
Pluk basilikumbladene, og rør dem i suppen sammen med fløde.
Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden.
Pres saften af limefrugten. Varm suppen igennem, og smag til med limesaft, salt og peber.
Anret suppen i skåle, og servér med rejer, klippet karse og godt brød eller flute til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk