Ærtesuppe med ostebrød
9. oktober 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Ærter og porrer giver denne smagfulde suppe en frisk grøn farve, der gør sig godt på et veldækket bord, evt. som forret. Servér med sprøde ostebrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens porrerne, og hak dem fint. Varm smør og olie op i en gryde, og steg porrerne i 2-3 minutter.
Hæld bouillon i gryden. Tilsæt ærter, og kog suppen i 6-8 minutter. Tilsæt grofthakket mynte.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl brødet med olivenolie, og drys osten over.
Bag brødet i ovnen i ca. 8 minutter, til osten er smeltet, og brødet er sprødt.
Anret den varme ærtesuppe i skåle. Pynt med frisk mynte og evt. rød skovsyre, og servér med ostebrød som tilbehør.
Tip!
Hvis du ønsker en mere fyldig suppe, kan du tilsætte et par kartofler i tern sammen med ærterne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk