Ærtesuppe med bacon og mandler
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Her får du opskriften på en smuk grøn ærtesuppe med sprødt bacon og ristede mandler. Dét er nem og lækker aftensmad for hele familien!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde, til de bliver klare. Tilsæt bouillon og ærter (gem lidt ærter til pynt).
Lad gryden simre i 15 minutter. Blend suppen med en stavblender, til den får en cremet konsistens. Rør fløde i, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Steg baconskiver sprøde på en tør pande. Afdryp dem på fedtsugende papir, inden du knækker dem i mindre stykker.
Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne i baconfedtet på panden.
Top suppen med bacon-mandel-knas og skyllede ærteskud. Servér med lunet brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk