Ærtehummus med rejespyd
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En grøn hummus lavet på ærter er både smuk og mættende, og den passer rigtig godt med rejer til.
Ingredienser
Udstyr
seks træspyd
Sådan gør du
Skyl kikærterne i en sigte. Rens forårsløgene, og hak dem groft.
Kom kikærter, forårsløg, ærter, tahin, spidskommen, basilikum, olie og citronsaft i en blender/ foodprocessor, og blend til en grov masse. Juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med salt og peber.
Skrub gulerødderne, og skær dem i stave.
Sæt rejerne på træspyd. Pensl dem med lidt sambal oelek, og steg dem i olie på en varm pande i 1-2 minutter på hver side.
Anret ærtehummus på et fad, og drys med friskbælgede ærter. Server med rejespyd, gulerodsstave og groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk