Ærtefalafel med mynteyoghurt og spinat
2. april 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Ægte hjemmelavet falafel med kikærter og friske grønne ærter. Det er gode sager! Servér dem med fladbrød til, og drøm dig så væk til lunere himmelstrøg.
Ingredienser
Sådan gør du
Findel kikærter og ærter i en foodprocessor eller multihakker sammen med tahin, æg og mynteblade. Rør blandingen sammen med rasp, og krydr med salt og peber.
Form falafeldejen til små kugler, og steg dem sprøde og gyldne i olie på en pande ved middel varme.
Hak mynte fint. Rør yoghurt og mynte sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Blanchér ærterne i kogende vand i en skål eller gryde. Skyl spinat og ærteskud.
Lun fladbrød, smør dem med mynteyoghurt, og fordel ærter, ærteskud, spinat og falafel ovenpå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk