Æltefrit brød
27. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Så bliver det næsten ikke nemmere! Rør dejen sammen, sæt den på køl natten over, og bag det næste dag. Brødet er perfekt til tomatsuppe eller italiensk minestronesuppe.
Bemærk
Hævetid: I alt mindst 12 timer
Ingredienser
Udstyr
1 støbejernspande, 24-26 cm i diameter
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt vand, og rør rundt med en stor ske, til gæren er opløst. Tilsæt mel, friskhakket rosmarin og salt, og rør dejen sammen i ca. 1 minut, til den er sammenhængende og uden små lommer af mel. Dejen er våd og klistret, og det skal den være.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt dejen på køl i mindst 10 timer.
Pensl en stor støbejernspande med olie, og hæld dejen ned i panden. Dæk dejen med et fugtigt klæde, og lad dejen efterhæve ved stuetemperatur i 2 timer.
Tænd ovnen på 230°. Pensl brødet med olie, og drys med friskhakket rosmarin og flagesalt.
Bag brødet i ovnen i 25-30 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl det på en bagerist, og servér det friskbagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk