Æggesnaps

22. september 2021 af .

Foto: Martin Tanggaard

En klassisk æggesnaps skal ikke piskes, men røres i hånden, indtil sukkeret ikke knaser længere. Æggesnapsen er lækker i sig selv, men du kan også prøve at smage til med kakao, appelsinsaft, spiritus eller likør.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør æggeblommer, vaniljesukker og citronsaft sammen.
Smag til med sukker, og drik straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til æggesnaps 

Æggesnaps er en klassisk mormordessert, der består af æggeblommer og sukker, der røres til en luftig creme. Den kan spises, som den er, eller bruges som lækker topping på øllebrød. I denne opskrift har vi smagt snapsen til med vaniljesukker og citronsaft, men der er flere måder at variere desserten på. 

  • Kakao: Tilsæt 1 tsk. per person  
  • Appelsinsaft: Tilsæt 1 spsk. person 
  • Spiritus: Tilsæt 2 spsk. rom eller cognac per person
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar