Æggesnaps
22. september 2021
af
Pia Friis Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
En klassisk æggesnaps skal ikke piskes, men røres i hånden, indtil sukkeret ikke knaser længere. Æggesnapsen er lækker i sig selv, men du kan også prøve at smage til med kakao, appelsinsaft, spiritus eller likør.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør æggeblommer, vaniljesukker og citronsaft sammen.
Smag til med sukker, og drik straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til æggesnaps
Æggesnaps er en klassisk mormordessert, der består af æggeblommer og sukker, der røres til en luftig creme. Den kan spises, som den er, eller bruges som lækker topping på øllebrød. I denne opskrift har vi smagt snapsen til med vaniljesukker og citronsaft, men der er flere måder at variere desserten på.
- Kakao: Tilsæt 1 tsk. per person
- Appelsinsaft: Tilsæt 1 spsk. person
- Spiritus: Tilsæt 2 spsk. rom eller cognac per person