Æggemuffins med kartofler
8. september 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck Christensen
Æggemuffins minder lidt om en traditionel æggekage, bare i portionsstørrelser. De små muffins er gode i madpakken og kan sagtens fryses.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de nye kartofler, til de er knap møre. Lad dem køle en smule af, og skær dem i kvarte.
Tænd ovnen på 225°. Smør en metal-muffinsform med olivenolie, og sæt den i ovnen, så den bliver gennemvarm.
Pisk æggene sammen med salt og peber. Fordel kartofler, semi-dried tomater og timiankviste i muffinformene, og hæld æggemassen over.
Bag miniæggekagerne 10-12 minutter, eller til de netop har sat sig.
Skær imens baconen i tykke skiver, og steg dem sprøde og gyldne på en pande.
Sæt æggekagerne på et fad, og anret baconskiverne ved. Nyd gerne groft rugbrød og koldt smør til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk