Æggekage med nye kartofler, spinat og bønnesalat
28. september 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Med en pose nye kartofler, frisk spinat og en bakke æg kan du hurtigt få denne lækre æggekage i ovnen og lade den passe sig selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 8-10 minutter. Afkøl let, og skær dem i halve. Pil løg, og skær det i skiver. Skyl og afdryp spinaten.
Steg løg og kartofler i smør på en pande i ca. 2 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt spinaten, og lad den bare lige falde sammen.
Fordel de stegte grøntsager i et smurt ovnfast fad (med mindre den pande, du bruger, kan tåle at komme i ovnen).
Tænd ovnen på 175°. Pisk æg, mælk og friskrevet parmesan sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Hæld æggemassen over grøntsagerne. Bag æggekagen i ovnen i 15-20 minutter, til æggemassen er fast og gylden på toppen.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skyl og nip bønnerne, og kog dem i gryden i 4 minutter. Skyl dem straks i koldt vand, så de bevarer den grønne farve. Rens radiserne, og skær dem i skiver.
Rør sennep, honning og citronsaft sammen i en stor skål, og tilsæt olien lidt ad gangen. Krydr med salt og peber. Vend bønnerne sammen med radiser og sennepsdressing.
Drys brøndkarse over bønnesalaten. Servér æggekagen med bønnesalat og rugbrød.
Tip!
Udskift bønnesalaten med en bakke blandet grøn salat, hvis maden skal hurtigere på bordet. Skyl nogle cherrytomater, og top salaten med dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på æggekage i ovn
Powered by Froala Editor