Æggekage med kartofler, tomat og asparges
24. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
En skøn klassiker i det danske køkken, der samtidig er nem at variere med forskelligt fyld.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag æggene ud af køleskabet. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 8 minutter, til de er let møre, men ikke helt gennemkogte. Afdryp.
Pisk æg, mælk og friskrevet parmesan sammen i en skål, og krydr med rosmarin, salt og peber. Vend de forkogte kartofler i æggeblandingen.
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hæld æggemassen på panden, og steg ved middellav varme i 10 minutter.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl aspargesene, skær de nederste, træede ender af, og skær resten i mindre stykker. Rens forårsløgene, og hak dem fint.
Fordel tomater, asparges og forårsløg på æggekagen. Tag panden af varmen, og sæt den i ovnen i 10-15 minutter, til æggekagen er fast.
Steg baconskiverne sprøde på en pande, og afdryp dem på fedtsugende papir.
Top æggekagen med bacon og klippet purløg, og servér med rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk