Æggekage med kartofler, soltørrede tomater og skinke
4. oktober 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Giv din æggekage et italiensk tvist, og drøm dig væk til sydens sol og varme.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Kog kartoflerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, til du akkurat kan stikke en gaffel gennem, og skær dem herefter i halve.
Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt, peber og oregano.
Smelt smør på en pande (som kan gå i ovnen),og hæld æggemassen på panden. Fordel kartofler, soltørrede tomater og serranoskinke på æggemassen, og drys med friskrevet parmesan.
Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast.
Skyl bønnerne, og nip enderne af. Steg dem i olivenolie, til de bliver flot grønne. Dryp eddike over, og krydr med salt og peber.
Hæld bønnerne over på et fad, og drys med parmesanflager.
Servér æggekagen med grønne bønner og ristet rugbrød.
Tip!
Kan din pande ikke tåle at komme i ovnen, så bag æggekagen i et smurt ovnfast fad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk