Æggekage med kartofler, kylling og bacon
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Æggekage er en dejlig dansk klassiker, og her får du en version med ekstra meget fyld af kartofler, kylling og bacon, så hele familien bliver mæt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 7-8 minutter. Hæld vandet fra. Afkøl kartoflerne en smule, og skær dem i tykke skiver.
Tænd ovnen på 200º. Pisk æg, fløde og ricotta sammen med et piskeris, og krydr med oregano, salt og peber.
Fordel kartoflerne i et ovnfad eller i en pande, som kan tåle at gå i ovnen, og hæld æggemassen over kartoflerne. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til æggemassen er fast.
Fordel baconskiverne på en bageplade med bagepapir, og steg dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter. Afdryp på fedtsugende papir.
Kog kyllingefileterne i en gryde med letsaltet vand i 15 minutter. Riv kyllingekødet i strimler med en gaffel.
Skyl og snit salaten fint. Bælg ærterne, Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Top æggekagen med kyllingestrimler, den sprødstegte bacon, grøntsager og klippet purløg, og servér med rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk