Æggekage med grønkål og svampe
7. november 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Giv den klassiske æggekage en ny forklædning med ristede svampe og smukke grønkålsblade. Det smager virkelig godt og er ikke spor svært at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Rens svampene, og skær dem i skiver.
Steg dem i smør på en pande, til de bliver gyldne. Pil og pres hvidløg, og svits dem sammen med svampene.
Skyl grønkålen, og riv bladene fra stilkene. Tilsæt, og vend rundt, til bladene falder sammen. Fordel grønkål og svampe i et ovnfast fad.
Pisk æg, mælk og fintrevet parmesan sammen, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over grønkål og svampe i ovnfadet.
Bag æggekagen i ovnen i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast, og toppen gylden.
Drys æggekagen med friskrevet parmesan. Servér med rugbrød og evt. smør til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på æggekage i ovn med kartofler
Powered by Froala Editor