Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler

Æggekage er hurtig og lækker aftensmad eller frokost, og i denne opskrift får den smag fra både edamamebønner, skinke og kartofler. Hvis du har kogte kartofler i overskud fra en anden dag, kan du få dem brugt i denne nemme ret.

Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler
31-60 min.

(0)

24. juli 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
kartofler
300 g
æg
6
græsk yoghurt 10 %
6 spsk.
salt
peber
edamamebønner uden bælg, fra frost
100 g
kogt skinke
200 g
smør til stegning
25 g

Grøn salat

blandet grøn salat
125 g
grøn peberfrugter
1

Dressing

olivenolie
4 spsk.
hvidvinseddike
2 spsk.
sukker
1 spsk.
sennep
1 spsk.
salt
peber

Til servering

rugbrød
4 skiver
karse
½ bakker

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pisk æg og yoghurt sammen. Krydr med salt og peber.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, og hæld det fra, når de er tøet op. Pil de kogte kartofler, og skær dem i skiver.
Skær skinke i tern. Vend edamamebønner, kartofler og skinke i æggemassen.
Opvarm en pande (som kan gå i ovnen, dvs. uden plastikhåndtag) med smør, hæld æggemassen på panden, og steg den i ca. 3 minutter, til massen har sat sig.
Steg æggekagen færdig i ovnen ved 190° i 25 minutter, til den er gylden.

Grøn salat

Skyl salaten. Rens peberfrugten, og skær den i ringe.

Dressing

Rør ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salat og peberfrugt i en skål.
Servér æggekagen med salat og rugbrød. Pynt med klippet karse.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'