Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler
Æggekage er hurtig og lækker aftensmad eller frokost, og i denne opskrift får den smag fra både edamamebønner, skinke og kartofler. Hvis du har kogte kartofler i overskud fra en anden dag, kan du få dem brugt i denne nemme ret.

31-60 min.
(0)
24. juli 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- kartofler
- 300 g
- æg
- 6
- græsk yoghurt 10 %
- 6 spsk.
- salt
- peber
- edamamebønner uden bælg, fra frost
- 100 g
- kogt skinke
- 200 g
- smør til stegning
- 25 g
Grøn salat
- blandet grøn salat
- 125 g
- grøn peberfrugter
- 1
Dressing
- olivenolie
- 4 spsk.
- hvidvinseddike
- 2 spsk.
- sukker
- 1 spsk.
- sennep
- 1 spsk.
- salt
- peber
Til servering
- rugbrød
- 4 skiver
- karse
- ½ bakker
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pisk æg og yoghurt sammen. Krydr med salt og peber.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, og hæld det fra, når de er tøet op. Pil de kogte kartofler, og skær dem i skiver.
Skær skinke i tern. Vend edamamebønner, kartofler og skinke i æggemassen.
Opvarm en pande (som kan gå i ovnen, dvs. uden plastikhåndtag) med smør, hæld æggemassen på panden, og steg den i ca. 3 minutter, til massen har sat sig.
Steg æggekagen færdig i ovnen ved 190° i 25 minutter, til den er gylden.
Grøn salat
Skyl salaten. Rens peberfrugten, og skær den i ringe.
Dressing
Rør ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salat og peberfrugt i en skål.
Servér æggekagen med salat og rugbrød. Pynt med klippet karse.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner