Æggekage i ovn
En fyldig æggekage med kartofler mætter godt. Denne udgave laves i ovnen, så du kan slappe af imens.
(11)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
SÅDAN LAVER DU ÆGGEKAGE I OVN
Det er virkelig nemt at lave æggekage i ovnen – du skal bare piske æg og fløde eller mælk sammen og hælde det i et ovnfast fad. Bum, resten klarer ovnen. Her er der også kartofler i æggekagen, men dem kan du undlade, hvis du ikke har nogen liggende.
Æggekagen serveres på klassisk vis med bacon, radiser, rugbrød og purløg. Er radiser ikke i sæson, kan du undlade dem eller bruge forårsløg eller almindelige løg.
Verdens bedste æggekage-opskrift
Hvad der hører til en ’ægte’ klassisk æggekage, er der ikke ét rigtigt svar på. Nogen mener at æggekage med fløde, er det rigtige, mens andre synes, det ikke hører sig til. For nogen er kartofler en fast ingrediens i æggekagen, for andre er det bacon.
Æggekage kan også være en ægte tøm-køleskabet-ret, hvor du kan få brugt grøntsager som ikke længere er sprøde og friske, men som gør sig godt i en æggekage. Når det kommer til æggekage opskrifter, så er det kun fantasien som sætter grænser.
Prøv dig frem – nogle gange kan man blive overrasket over, hvad der lækkert i en æggekage.
Inspiration til æggekage i ovn
Mangler du inspiration til den næste opskrift på æggekage? Her får du forslag til, hvordan du kan lave forskellige udgaver af æggekage opskrifter:
Æggekage med bagepulver
Vil du have en luftig æggekage? Så kan du tilføje 1 tsk. bagepulver i æggemassen, inden den kommer i ovnen. Det får æggekagen til at hæve og blive dejlig luftig. Den ligner næsten en hullet ost, og den får en mere solid konsistens. Det er derfor også en smagssag, om man kan lide luftige æggekager.
Æggekage med fløde
Her i opskriften er den hemmelige ingrediens fløde. Fløden jævner nemlig æggemassen, så den bliver ekstra cremet, blød og luftig. Har du ikke fløde, kan du sagtens bruge mælk.
Æggekage med grøntsager
Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til brug af grøntsager i æggekage. Det eneste du skal være opmærksom på, er om grøntsagen du vil bruge, har et højt indhold af væske. I så fald skal den enten have længere tid i ovnen, eller du kan tilføje et par skefuld hvedemel i æggemassen.
Æggekage med asparges og parmasan, er et godt alternativ til æggekage med kartofler og feta.
Er det lettere at lave æggekage på panden?
Ønsker du ikke at stege din æggekage i ovnen, kan du stege den på panden. Om det er nemmere, er en smagssag. Det kan være lidt sværere at finde den rette temperatur, hvor æggekagen bliver færdig, uden at den bliver brændt i bunden. I ovnen har du den mere under kontrol – til gengæld får du ikke samme stegeskorpe (hvis du ønsker det).
I ovnen kan du nemmere lave en stor æggekage til hele brunch-selskabet – hvor en æggekage er hurtigt lavet på panden, hvis du blot skal lave æggekage til to. Find vores klassiske opskrift på æggekage på pande her. https://spisbedre.dk/opskrifter/aeggekage
Andre gode tip til æggekage i ovn
Her får du et par gode tip til din æggekage i ovn:
- Bruger du bacon eller skinke i/på æggekagen, er det en god idé at bruge en smule mindre salt i æggemassen.
- Når du knækker æggene, kan du med fordel knække ét æg ud i et glas, og dernæst hælde i din store skål, og gentage processen. Så slipper du for at rode i æggemassen, efter det ene lille stykke æggeskal som røg med.
- Laver du til mange mennesker, kan det være en idé at dele æggekagen op i to. Ellers kan det være udfordrende at få æggekagen gennemstegt, uden at den bliver brændt i kanterne.
- Purløg og æg har altid været det perfekte makkerpar. Hak purløg og drys en god mængde over din æggekage, når den er taget ud af ovnen.
Æggekage til alle måltider
Du kan sagtens lave æggekage som en del af et morgen- eller brunchmåltid, men du kan du også lave æggekage som aftensmåltid. Det er perfekt, når du skal tømme køleskabet, eller hvis du har travlt. Spis med en skive rugbrød til.
Skal æg opbevares i køleskabet?
Danmark er det eneste land, som har regler for, hvordan æg bør opbevares. Alle andre lande i Europa har æggene stående uden for kølemontrer. Er det hysteri, at vi i Danmark opbevarer æg på køl? Ifølge Fødevarestyrelsen skal æg opbevares ved maks. 12 grader og helst 5 grader.
Grunden skal findes i fødevaresikkerheden. Selvom der er lav risiko for salmonella i Danmark, så er det simpelthen af forsigtighedsprincip, at supermarkederne skal opbevare dem på køl. Hvordan du gør derhjemme, er op til dig.