Æggekage i ovn

6. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

En fyldig æggekage med kartofler mætter godt. Denne udgave laves i ovnen, så du kan slappe af imens.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, men behold skrællen på. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 7-8 minutter.
Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne en smule. Skær dem i tykke skiver.
Tænd ovnen på 200º. Pisk æg og fløde let sammen, og krydr med salt og peber.
Fordel kartoflerne i et ovnfast fad eller en tærteform, og hæld æggemassen over.
Sæt fadet i ovnen 15-20 minutter, til æggemassen er fast.
Skær bacon i skiver, og steg dem sprøde på en varm, tør pande. Skær radiserne i skiver, og hak purløg.
Pynt æggekagen med bacon, radiser og purløg, og servér med rugbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du æggekage i ovn

Det er virkelig nemt at lave æggekage i ovnen – du skal bare piske æg og fløde eller mælk sammen og hælde det i et ovnfast fad. Bum, resten klarer ovnen. Her er der også kartofler i æggekagen, men dem kan du undlade, hvis du ikke har nogen liggende.

Æggekagen serveres på klassisk vis med bacon, radiser, rugbrød og purløg. Er radiser ikke i sæson, kan du undlade dem eller bruge forårsløg eller almindelige løg. 

Æggekage med fløde

Her i opskriften er den hemmelige ingrediens fløde. Fløden jævner nemlig æggemassen, så den bliver ekstra cremet, blød og luftig. Har du ikke fløde, kan du sagtens bruge mælk. 

Æggekage på panden

Ønsker du ikke at stege din æggekage i ovnen, kan du stege den på panden. Find vores klassiske opskrift på æggekage på pande her.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar