Æggekage

En luftig æggekage med sprødt bacon og purløg er en traditionel dansk ret, og den her kan du lave i en håndevending.

Æggekage
0-30 min.

(11)

January 6, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste æggekage

Ovenover får du en god grundopskrift på gammeldags æggekage, og nedenunder har vi samlet en række gode tips, du kan læse, inden du går i gang.

Hvordan laver man æggekage?

Du kan lave æggekage med blot 2 ingredienser – æg og mælk. Pisk æg og mælk sammen, og hæld massen på en pande med lidt smeltet smør eller olie. Når æggemassen har sat sig lidt, kan du enten skrue helt ned for varmen og sætte låg på panden, eller du kan sætte panden i ovnen og bage den færdig.

Æggekage i ovn

Her i opskriften steges æggekagen på panden, men du kan også stege den færdigt i ovnen. Få vores bedste opskrift på æggekage i ovn her.

Æggekage med mel

Måske har du spottet, at der er en teskefuld hvedemel i æggekagen her? Det er med til at holde æggemassen samlet og gøre den ekstra luftig. Det er faktisk vores hemmelige ingrediens til en luftig og lækker æggekage. Hver gang! Du kan også bruge majsstivelse eller kartoffel eller helt undlade det, hvis du absolut intet mel har.

Æggekage med bacon

Her i opskriften serveres æggekagen med håndskåret bacon, der giver retten lidt ekstra luksus-status. Vil du have æggekagen til at tage smag fra baconen, kan du starte med at stege den, og derefter stege æggekagen i baconfedtet.

Inspiration: Retter med få ingredienser.

Måske du også kan li'