Æggekage

6. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

En luftig æggekage med sprødt bacon og purløg er en traditionel dansk ret, og den her kan du lave i en håndevending.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggene godt sammen i en stor skål. Tilsæt mælk, mel, salt og peber, og pisk det til en jævn masse.
Varm olien op på en stor pande ved middel varme. Hæld æggemassen på panden, og lad den stege i 5 minutter.
Skru ned for varmen, læg et låg over panden, og steg æggekagen færdig i ca. 10 minutter, til overfladen ikke længere er flydende.
Skær baconstykket i gode skiver. Steg dem på begge sider på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Servér æggekagen direkte fra panden, og pynt med bacon, skyllede tomater skåret i skiver og klippet purløg. Spis rugbrød og ketchup til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste æggekage

Ovenover får du en god grundopskrift på gammeldags æggekage, og nedenunder har vi samlet en række gode tips, du kan læse, inden du går i gang.

Hvordan laver man æggekage?

Du kan lave æggekage med blot 2 ingredienser – æg og mælk. Pisk æg og mælk sammen, og hæld massen på en pande med lidt smeltet smør eller olie. Når æggemassen har sat sig lidt, kan du enten skrue helt ned for varmen og sætte låg på panden, eller du kan sætte panden i ovnen og bage den færdig.

Æggekage i ovn

Her i opskriften steges æggekagen på panden, men du kan også stege den færdigt i ovnen. Få vores bedste opskrift på æggekage i ovn her.

Æggekage med mel

Måske har du spottet, at der er en teskefuld hvedemel i æggekagen her? Det er med til at holde æggemassen samlet og gøre den ekstra luftig. Det er faktisk vores hemmelige ingrediens til en luftig og lækker æggekage. Hver gang! Du kan også bruge majsstivelse eller kartoffel eller helt undlade det, hvis du absolut intet mel har.

Æggekage med bacon

Her i opskriften serveres æggekagen med håndskåret bacon, der giver retten lidt ekstra luksus-status. Vil du have æggekagen til at tage smag fra baconen, kan du starte med at stege den, og derefter stege æggekagen i baconfedtet.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar