Æbletrifli med hasselnøddemakroner
27. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den nemme løsning er at købe makroner i supermarkedet, men det er faktisk ikke spor svært at bage dem selv, så det er bare om at smøge ærmerne op og ja – gå til makronerne ...
Ingredienser
Udstyr
1 sprøjtepose med glat tylle
Sådan gør du
Skræl æblerne, og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom æbler, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker, vand og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 5-10 minutter, til æblerne er kogt let ud. Kompotten skal være som grød, men stadig med æblestykker i. Afkøl, og kassér den tomme vaniljestang.
Tænd ovnen på 175°. Blend hasselnødder og sukker så fint som muligt i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, mens der stadig blendes. Blend, til massen har konsistens som grød.
Kom makronmassen i en sprøjtepose med glat tylle, og sprøjt massen ud på en bageplade med bagepapir i 16-18 små runde og ensartede kager på størrelse med en tokrone. Sæt makronerne ind i ovnen, og sæt en ekstra bageplade under pladen med makroner for at forhindre, at de brænder på i bunden. Bag makronerne i ovnen i 15 minutter. Afkøl dem helt på pladen, inden de flyttes.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelis. Kom fløde og vaniljeflormelis i en skål, og pisk det til blødt skum med en elpisker.
Læg æblekompot, knuste makroner og vaniljefløde lagvis i 4 portionsglas, og pynt med grofthakkede hasselnødder på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk