Æbletrifli i glas

10. december 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Det er ret let at lave og vækker minder om mormor og farmor og gode dage. Når du serverer æblekagen i portionsglas, ser det lidt finere ud – og du sørger samtidig for, at der ikke er nogen, der tager lidt for grådigt af flødeskummen!

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med ½ dl vand i ca. 15 minutter, til de er møre.
Tilsæt sukker, og smag til med citronsaft. Lad det simre i yderligere 5 minutter, og lad det køle af.
Tænd ovnen på 180°. Blend pistacienødder, mel, smør og sukker i en foodprocessor, til en crumble. Smuldr crumblen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i 15 minutter, til den er gylden.
Pisk fløden til flødeskum. Anret æblekompotten i glas, og top med bagt crumble og flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar