Æbletrifli i glas
10. december 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Det er ret let at lave og vækker minder om mormor og farmor og gode dage. Når du serverer æblekagen i portionsglas, ser det lidt finere ud – og du sørger samtidig for, at der ikke er nogen, der tager lidt for grådigt af flødeskummen!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med ½ dl vand i ca. 15 minutter, til de er møre.
Tilsæt sukker, og smag til med citronsaft. Lad det simre i yderligere 5 minutter, og lad det køle af.
Tænd ovnen på 180°. Blend pistacienødder, mel, smør og sukker i en foodprocessor, til en crumble. Smuldr crumblen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i 15 minutter, til den er gylden.
Pisk fløden til flødeskum. Anret æblekompotten i glas, og top med bagt crumble og flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk