Æbletærte med mandelcreme og hindbær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Æbletærte med blød mandelcreme og syrlige hindbær er en perfekt afslutning på en god middag.
Bemærk
Ovntid: 35-40 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smør, sukker og salt sammen. Tilsæt hvedemel og vand, og ælt det forsigtig sammen. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 180º. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg dejen i en smurt tærteform. Prik tærtebunden med en gaffel, og fold stykker af alufolie omkring kanten på tærten, så dejen ikke glider ned under bagning. Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter, og fjern alufolien. Lad tærtebunden køle af.
Rør smør, mandelmel, flormelis og mel sammen til en blød creme.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i grove stykker. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt æbler, sukker og vaniljekorn. Lad æblerne koge i 10 minutter.
Tænd ovnen på 175º. Smør mandelcremen ud over tærtebunden i et jævnt lag. Fordel æblekompotten ovenpå.
Fordel hindbærrene oven på æblekompotten. Bland mandelflager med sukker og vand, og drys dem over tærten.
Bag tærten i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden og sprød.
Tip!
Køb mandelmelet færdigt eller lav det selv: Skold og smut 60 g mandler, og blend dem til helt fint mel i en foodprocessor eller minihakker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk