Æbletærte med hasselnødder og mandler
16. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne lækre og snaskede æbletærte får en skøn og sprød smag, når du bruger både hasselnødder og mandler i fyldet. Den søde tærtebund får syrligt modspil fra citronskal.
Bemærk
Hviletid, dej: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en aflang tærteform, 11 x 35 cm, eller en springform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Skær smørret i tern, og blend det sammen med melet i en foodprocessor. Riv skallen af citronen. Tilsæt citronskal og vand, og blend igen.
Beklæd den valgte kageform med bagepapir, fordel dejen i formen, og stil den i køleskabet i 1 time.
Smut mandlerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg også hasselnødderne på bagepladen.
Rist mandler og nødder i ovnen ved 200°, til mandlerne er let gyldne. Læg de ristede hasselnødder i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så de brune hinder kan fjernes.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker, honning og mel, og rør godt. Varm blandingen op til kogepunktet, og tilsæt mandler og hasselnødder. Tag gryden af varmen.
Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og fordel dem oven på tærtebunden. Fordel nøddeblandingen over æblerne.
Bag tærten i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Lad tærten køle lidt af, inden du tager den ud af formen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk