Æblestrudel med mandler og chokolade
26. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Den sprøde æblestrudel, også kaldet Apfelstrudel, stammer fra Østrig, hvor kagen spises sammen med vaniljeis eller flødeskum. Denne udgave er med chokolade og mandelflager, og det giver en skøn smag!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skyl æblerne, og skær dem i tern. Hak sveskerne groft.
Bland æbler, svesker, chokoladeknapper og halvdelen af rørsukkeret i en skål. Smelt smør i en gryde.
Læg et lag fillodej på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl fillodejen med smeltet smør, læg endnu et lag fillodej over, og pensl med smør igen.
Gentag proceduren 5 gange (gem lidt smør),og læg æbleblandingen på langs ad den penslede dej, så der er 4-5 cm's afstand til dejens yderkanter.
Rul fillodejen sammen – brug bagepapiret til at holde og stramme. Fold begge ender ind, så rullen lukkes. Læg den med samlingen nedad på bagepladen, og pensl med smeltet smør.
Drys mandelflager og resten af rørsukkeret ovenpå, og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden og sprød. Afkøl på en bagerist.
Drys flormelis og plukket rosmarin over kagen, og servér den lun.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk