Æblestang med marcipan og hasselnødder

24. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Sæt den lune æblestang på bordet til fødselsdagen eller eftermiddagskaffen, hvis du vil gøre din mor, bedstemor eller et andet kært familiemedlem særligt glad.

Bemærk
Hævetid, ialt: 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri, og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt. Tilsæt det meste af hvedemelet, og ælt dejen sammen. Tilsæt smør og resten af hvedemelet, og ælt dejen grundigt sammen, til den slipper hænderne eller skålens kanter, hvis du bruger røremaskine. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Rør smør, sukker og groftrevet marcipan sammen til en ensartet masse. Skyl æblet, riv det groft, og rør det i remoncen.
Rul gærdejen ud til en aflang firkant, ca. 40 x 25 cm. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag. Fold først de korte ender ind over dejen, og fold derefter de to langsider ind over, så de overlapper hinanden en smule. Vend æblestangen, så samlingen vender nedad, og læg den over på en bageplade med bagepapir.
Lad den efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Pensl æblestangen med sammenpisket æg. Hak hasselnødderne fint, og drys dem over sammen med perlesukker.
Bag æblestangen i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl let på en bagerist, og servér den lun og friskbagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar