Æblesmør
7. januar 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Brug æblesmør som marmelade på nybagte boller eller som delikat tilbehør til ostebordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl æblerne, og skær dem i grove tern. Kog dem i en gryde med vand i 10-12 minutter, til æblerne er kogt ud.
Pres æblemosen igennem en sigte for at fjerne kernehus og skræl.
Hæld æblemosen tilbage i gryden, og tilsæt sukker (smag til, om der evt. skal tilsættes mere – det afhænger af æblernes sødme).
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Læg den tomme stang og kornene i gryden med æblemos, og tilsæt ingefær og kanelstang. Lad det simre i ca. 1½ time ved lav varme, og rør jævnligt, så mosen ikke brænder fast i bunden.
Smag mosen til med citronsaft, når den er mørk og karamelliseret. Hæld på skoldede glas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk