Æblesmør

7. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Brug æblesmør som marmelade på nybagte boller eller som delikat tilbehør til ostebordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl æblerne, og skær dem i grove tern. Kog dem i en gryde med vand i 10-12 minutter, til æblerne er kogt ud.
Pres æblemosen igennem en sigte for at fjerne kernehus og skræl.
Hæld æblemosen tilbage i gryden, og tilsæt sukker (smag til, om der evt. skal tilsættes mere – det afhænger af æblernes sødme).
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Læg den tomme stang og kornene i gryden med æblemos, og tilsæt ingefær og kanelstang. Lad det simre i ca. 1½ time ved lav varme, og rør jævnligt, så mosen ikke brænder fast i bunden.
Smag mosen til med citronsaft, når den er mørk og karamelliseret. Hæld på skoldede glas.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar