Æbleskiver med peanutbutter og chokolade
23. februar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Hvad sker der, når du kombinerer klassiske danske æbleskiver med smagene, som du kender fra Snickers? Kaster du dig ud i denne opskrift, får du svaret. Når du tager en bid af disse æbleskiver, får du nemlig den lækreste mundfuld med peanutbutter, salte peanuts og mørk chokolade.
Bemærk
Køletid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, vaniljesukker, natron, salt og sukker i en skål med et piskeris.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne og kernemælk sammen med en elpisker, og pisk det derefter sammen med de tørre ingredienser. Sæt hviderne til side.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Pisk hviderne luftige med en elpisker i en skål, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Hak peanuts og chokolade fint, og bland det sammen med peanutbutter i en skål.
Varm æbleskivejernet, og pensl det med smør. Fyld hullerne trekvart op med dej, og læg en lille teske med peanutbutter i midten af æbleskiverne. Bag dem, indtil de er gyldne.
Drej æbleskiverne en halv omgang med en tandstik eller grillpind, og hæld yderligere dej i formen. Drej æbleskiverne det sidste styk, og bag dem, til de er gyldne på alle sider.
Drys kakao over æbleskiverne før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk