Æbleskiver med ingefær-rabarberkompot
26. juni 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Julens klassiker i en lidt friskere udgave med et strejf af hyldeblomst i dejen. Spis dem med syltetøj eller prøv vores søde, let syrlige rabarberkompot, som du her får opskriften på.
Ingredienser
Sådan gør du
Kassér rabarbernes top og bund. Rens resten, og skær dem i ca. 1 cm brede skiver.
Skyl ingefærknolden, og riv den fint.
Vend rabarberstykker med ingefær, sukker og vaniljepulver i en lille kasserolle.
Tilsæt lidt vand, og bring blandingen i kog. Lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis det er ved at koge tørt.
Smag kompotten til med citronsaft og evt. ekstra sukker.
Hæld kompotten på et skoldet glas. Den kan opbevares køligt i op til 2 uger.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive med sukker.
Bland mel, salt, vaniljepulver, kardemomme og natron. Rør æggeblommer, hyldeblomstsaft, revet citronskal og kærnemælk sammen. Tilsæt det i melblandingen, imens du pisker med en elpisker. Rør det smeltede smør i, og vend til sidst stive æggehvider i.
Varm en æbleskivepande op til jævn middelvarme. Smelt lidt smør i hvert hul, og fyld dej 2/3 op til kanten.
Vip forsigtigt æbleskiverne en kvart omgang, når dejen begynder at boble. Brug en strikkepind eller et træspyd. Fyld lidt mere dej i, og vend derefter hver æbleskive en kvart omgang igen.
Vend jævnligt æbleskiverne, imens de bages færdig. Det tager ca. 5 minutter.
Servér de friskbagte æbleskiver med rabarberkompotten, og drys med lidt flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk rabarberkompot med vanilje