Annonce

Æbleskiver med Grana Padano-ost

Æbleskiver med Grana Padano-ost
0-30 min.

(0)

November 2, 2021 af AnnonceFoto: Columbus Leth

En æbleskivepande er uundværlig, når vi skal lave klassiske æbleskiver med syltetøj og sukker til jul – og resten af året står panden med de runde fordybninger så typisk og samler støv i køkkenskabet.

Men du kan sagtens bruge æbleskivepanden til andet end søde æbleskiver. Prøv at skifte sødt ud med salt som i denne skønne opskrift på æbleskiver med Grana Padano-ost. De dejlige salte æbleskiver kan nydes hele året som en snack eller som tilbehør – og er en god undskyldning for at bruge æbleskivepanden lidt oftere.

Historisk ost

Grana Padano er en hård og salt ost, som smager mildt og cremet, og som du sikkert har spist som snack for sig selv eller revet oven på diverse madretter. Grana Padano-osten stammer helt tilbage fra år 1135, hvor den først blev lavet på et kloster syd for Milano. Munkene på klosteret kaldte den ”caseus vetus”, som er latin for ”gammel ost”.

Den fik dog hurtigt et andet navn af italienerne, der ikke talte latin, nemlig ”formaggio de grana”, som betyder ”grynet ost” – eller bare ”grana”. Navnet Padano kommer fra det geografiske område, som osten har oprindelse i, nemlig Val Padana, også kaldet Po-sletten, i Norditalien.

For at kunne kalde sig Grana Padano, skal osten lagre i mindst ni måneder. Er den lagret mellem ni og 16 måneder, er den blødere og mindre grynet end de Grana Padano-oste, der har haft mere tid til at modne. Du kan kende den let modnede Grana Padano på den lysegule farve.

Den er perfekt som en let snack eller kan bruges som topping, i saucer og gratiner og på salat eller carpaccio. Den kan også bages i brød eller – som her – i æbleskiver. Mulighederne er mange! Her får du opskriften på de lækreste æbleskiver med Grana Padano-ost, som er dejligt bløde indeni og vidunderligt sprøde udenpå.

GRANA PADANO

Den unikke Grana Padano fremstilles udelukkende af delvist skummet mælk fra produktionsområdet på Po-sletten. Håndværksmestrene, der fremstiller osten, tager sig omhyggeligt af hver enkelt ost, som lagres i mindst ni måneder. Hver eneste ost skal bestå en række strenge kvalitetstests udført af særligt udpegede kontrollanter, før den brændemærkes med det velkendte mærke. Resultatet er en karakteristisk og smagfuld ost, der indeholder alle de gode næringsstoffer fra mælk, særligt calcium, selvom den er laktosefri.

Bemærk:Hviletid i køleskabet: 30 minutter.

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • Æbleskivepande eller æbleskivebager

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'