Æbleskiver med gedeost og pære-brombær-kompot
28. februar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Overrask dine gæster med en anderledes appetizer eller eftermiddagssnack med æbleskiver, der gemmer på en midte af blød ost og syrligsød kompot.
Ingredienser
Udstyr
et sylteglas med låg
Sådan gør du
Skræl pærer, og skær dem i mindre stykker. Pres saften af citronen. Læg pærer i en gryde sammen med citronsaft, sukker og kanelstang. Kog blandingen op, og lad den simre i 10 minutter, til pærerne er møre.
Skyl brombær, og kog dem i gryden med pærerne i yderligere et par minutter. Hæld kompotten på et rengjort og skoldet sylteglas, og lad den trække indtil servering.
Bland hvedemel, salt, sukker, kardemomme og natron i en skål. Del æg i blommer og hvider i hver deres skål. Pisk æggeblommer, fløde og kærnemælk sammen, og pisk det i melblandingen, indtil dejen er ensartet og uden klumper.
Pisk æggehvider stive med en elpisker, og vend dem i dejen med en dejskraber. Smelt smørret i en lille gryde eller kasserolle ved lav varme. Vend smørret i dejen.
Varm æbleskivepanden op, og læg små smørklatter i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med æbleskivedej.
Fordel lidt gedeost i hver æbleskive med en ske, når dejen er let stivnet i kanten, men stadig flydende i midten. Vend æbleskiverne, og bag dem, til de er færdigbagte.
Læg æbleskiverne i et fad, mens du steger den resterende dej. Sæt fadet i ovnen ved ca. 100°, så æbleskiverne holder sig varme. Servér med pære-brombær-kompot til.
Tip!
Æbleskiver kan blive helt kuglerunde, hvis du vender dem ca. ⅓ ad gangen. Brug en lille kødnål til at vende med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk