Æbleskiver med chokolade og kaffecreme

29. januar 2021 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Næsten alt smager bedre med chokolade. Så derfor gemmer der sig en lækker chokoladeoverraskelse i midten af de her æbleskiver, når du tager en bid. Husk bare at dyppe dem i kaffecremen, inden du begynder at spise – så bliver det dobbelt så lækkert!

Bemærk
Køletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, vaniljesukker, natron, salt, kakao og brun farin i en skål med et piskeris.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne og kærnemælk sammen med en elpisker, og pisk det derefter sammen med de tørre ingredienser. Sæt hviderne til side.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Pisk hviderne luftige med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Varm æbleskivejernet, og pensl det med kokosolie. Fyld hullerne trekvart op med dej, og læg en teske med chokoladesmørepålæg i midten af hver æbleskive. Bag æbleskiverne gyldne.
Drej æbleskiverne en halv omgang med en tandstik eller grillpind, og hæld yderligere dej i formen. Drej æbleskiverne det sidste stykke, og bag dem, til de er gyldne på alle sider.
Bland varm kaffe med brun farin i et glas. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst, og lad kaffen køle af.
Pisk kaffe, piskefløde og mascarpone i en skål med en elpisker. Pisk cremen, indtil den bliver tyk og cremet.
Servér æbleskiverne med kaffecremen.

Tip!

Vil du variere æbleskiverne, kan du bruge forskellige slags nøddesmør i midten. Eller hvorfor ikke kaste dig ud i en hjemmelavet version?

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar