Æbleskiver med birkes og lemoncurd
29. januar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Citron og birkes er en klassisk kagekombination, som aldrig skuffer. Så hvorfor ikke kombinere de to i en omgang æbleskiver? Hæld birkes i æbleskiverne, og servér dem sammen med en gul og syrlig lemoncurd.
Bemærk
Køletid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, vaniljesukker, natron, salt, kardemomme, sukker og birkesfrø i en skål med et piskeris. Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Hæld skallen i skålen.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne og kernemælk sammen med en elpisker, og pisk det derefter sammen med de tørre ingredienser. Sæt hviderne til side.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Pisk hviderne luftige med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Varm æbleskivejernet, og pensl det med smør. Fyld hullerne trekvart op med dej, og bag æbleskiverne, indtil de er gyldne.
Drej æbleskiverne en halv omgang med en tandstik eller grillpind, og hæld yderligere dej i formen. Drej æbleskiverne det sidste stykke, og bag dem, til de er gyldne på alle sider.
Varm citronsaft, 1 spsk. sukker, vaniljesukker og smør i en gryde, indtil smørret er smeltet.
Pisk æggene med 1 spsk. sukker med et piskeris i en skål.
Hæld æggene i gryden. Pisk blandingen sammen, indtil den begynder at blive tyk. Pas på, at gryden ikke er for varm, for så skiller æggene.
Fjern gryden fra varmen, når lemoncurden er tyk. Hæld den på glas, og lad den køle af. Opbevar lemoncurden i køleskabet, og servér den sammen med æbleskiverne.
Tip!
Har du lidt travlt, kan du også sagtens købe færdig lemoncurd i supermarkedet og servere til æbleskiverne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk