Æbleskiver med appelsin, vanilje og kardemomme
11. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Ud med de færdigkøbte æbleskiver, og ind med de hjemmelavede. Vi har skruet op for julesmagen i de kugleformede klassikere.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og sukker. Riv skallen fint, og pres saften af appelsinen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn i melblandingen sammen med kardemomme, kanel, natron, salt og fintrevet appelsinskal.
Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, kærnemælk, olie og appelsinsaft sammen, og rør det i den tørre melblanding. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen over i en kande.
Opvarm æbleskivepanden, og smelt lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne i panden ¾ op med dej. Vend æbleskiverne, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Brug et træspyd eller en strikkepind til at vende med, og vend æbleskiverne flere gange under bagningen, så de bliver fine og runde.
Tjek, om æbleskiverne er gennembagte ved at stikke i dem med en strikkepind. Hvis der hænger dej ved, skal æbleskiverne steges lidt længere.
Hold æbleskiverne varme i ovnen, eller læg dem i et fad under et stykke alufolie.
Drys de lune æbleskiver med sigtet flormelis, og servér dem med syltetøj.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på æbleskiver