Æbleskiver med Amarena-kirsebær og hvid chokolade

29. januar 2021 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Disse æbleskiver ligner måske de klassiske, som du har spist mange gange før. Men når du tager en bid, opdager du snart, at æblet i midten er erstattet af noget helt andet. Derinde gemmer der sig nemlig et Amarena-kirsebær, der også har fået sødt selskab af appelsin og hvid chokolade i dejen.

Bemærk
Køletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, vaniljesukker, natron, salt og sukker i en skål med et piskeris.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne og kernemælk sammen med en elpisker, og pisk det derefter sammen med de tørre ingredienser. Sæt hviderne til side.
Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Vend skallen i dejen, og sæt den på køl i 30 minutter.
Pisk hviderne luftige med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Hak chokoladen fint, og vend den i dejen.
Varm æbleskivejernet, og pensl det med smør. Fyld hullerne trekvart op med dej, og læg et kirsebær i midten af hver æbleskive. Bag dem, indtil de er gyldne.
Drej æbleskiverne en halv omgang med en tandstik eller grillpind, og hæld yderligere dej i formen. Drej æbleskiverne det sidste stykke, og bag dem, til de er gyldne på alle sider.
Servér æbleskiverne med syltetøj og flormelis. Sæt dem evt. på grillspyd, før du serverer dem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar