Æblesirup
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Lav en skøn æblesirup, hvor du bruger rub og stub af æblet. Siruppen kan bruges som smagsgiver i te eller æblegløgg eller til at søde en frisk æblesalat med. Du kan også koge sirup af stødte æbler eller nedfaldsæbler og på den måde forhindre madspild.
Bemærk
Kogetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær æblerne i mindre stykker inkl. skræl og skrog. Læg æblestykker i en gryde med sukker, og dæk med vand. Kog i ca. 45 minutter uden låg. Sørg for, at æblerne hele tiden er dækket med vand under kogningen.
Hæld de kogte æbler over i en sigte, og pres dem godt med en ske eller øse, så al æblesiruppen havner i skålen.
Kog æblesiruppen op igen, og smag evt. til med mere sukker. Lad den koge lidt ind, hvis du ønsker en kraftigere smag.
Hæld siruppen på en skoldet flaske, og opbevar på køl.
Tip!
Lad evt. en flækket vaniljestang uden korn koge med i gryden, eller smag siruppen til med lidt lakridspulver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk