Æblemuffins med ricotta og kanelcrumble

8. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

De saftige små kager er nemme at bage, og æblerne kan erstattes af f.eks. pærer eller blåbær fra frost.

Ingredienser

Udstyr

12-16 muffinforme af silikone

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190°. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt groftrevet marcipan og ricotta, og pisk igen.
Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
Skyl æblerne, skær dem i små tern, og vend dem i dejen til sidst.
Skær smørret i små tern, og smuldr dem sammen med sukker, havregryn, mel og kanel til en grov crumble.
Fyld muffinformene 2/3 op med dej, og drys kanelcrumble på toppen. Bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennembagte.
Tag kagerne ud af ovnen, og afkøl dem på en bagerist. Vip dem forsigtigt ud af formene, og servér dem, som de er, eller med en skefuld cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar