Æblemuffins med ricotta og kanelcrumble
8. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De saftige små kager er nemme at bage, og æblerne kan erstattes af f.eks. pærer eller blåbær fra frost.
Ingredienser
Udstyr
12-16 muffinforme af silikone
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt groftrevet marcipan og ricotta, og pisk igen.
Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
Skyl æblerne, skær dem i små tern, og vend dem i dejen til sidst.
Skær smørret i små tern, og smuldr dem sammen med sukker, havregryn, mel og kanel til en grov crumble.
Fyld muffinformene 2/3 op med dej, og drys kanelcrumble på toppen. Bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennembagte.
Tag kagerne ud af ovnen, og afkøl dem på en bagerist. Vip dem forsigtigt ud af formene, og servér dem, som de er, eller med en skefuld cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk