Æblemuffins med hvid chokolade
31. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Opskriften på de saftige æblemuffins er nem at gange op, hvis I bliver mange omkring kaffebordet.
Ingredienser
Udstyr
12 papirforme og 1 fast muffinform
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°, og sæt papirforme ned i en fast muffinform.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk videre. Tilsæt skyr, og rør det sammen med dejen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt i en anden, og rør det i dejen, til den er jævn og glat.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Hak chokolade groft. Vend æbletern og det meste af chokoladen i dejen.
Fordel dejen i papirformene, og drys den resterende hakkede chokolade på toppen.
Bag muffinsene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er netop gennembagte. Afkøl dem let på en bagerist inden servering.
Tip!
Lav gerne dobbeltportion af disse æblemuffins, når du alligevel er i gang, og frys halvdelen ned til senere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk