Æblemuffins med crumble-topping
27. oktober 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Hvorfor vælge mellem muffin og crumble, når du kan få begge dele? Kombinér begge slags dej i muffinsformene sammen med æbler, så får du kager, der er saftige i midten og sprøde på toppen. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en gryde. Rør rundt, indtil smørret begynder at bruse op og dufter af karamel.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt mælken. Sigt de tørre ingredienser i dejen, og vend den sammen med en dejskraber.
Tilsæt smørret, og vend dejen sammen. Skræl æblerne, og skær dem i tynde skiver.
Hæld dejen i faste muffinformene. Fyld formene ⅔, og placér 4 æblebåde i hver form. Pas på, så du ikke fylder for meget dej i hver form. Kagerne vokser i ovnen, så for meget dej løber nemt over kanten.
Smelt smørret i en gryde. Rør smør, sukker, havregryn, kanel og hvedemel sammen i en skål, så du får en smuldret dej.
Placér lidt dejsmulder på toppen af hver muffins. Bag muffinsene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gyldne i farven.
Tip!
Det er en god idé at bruge faste muffinforme. Bruger du alt for bløde papirforme, er der en risiko for at dejen løber ud, fordi formene ikke kan holde sammen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk