Æblekompot med lime og mynte
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Æblekompot er dejligt tilbehør til stegt fjerkræ, svinekød eller vildt. Her er det let krydret med lime og mynte.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl æblerne, og skær dem i kvarte. Fjern kernehus og stilk. Skær herefter hvert æblestykke i 2 dele.
Smelt smørret på en pande, til det syder, og steg æblerne, til de bruner på alle sider.
Riv skallen og pres saften af limefrugter. Hæld limesaft og -skal på panden til æblerne.
Kog æblerne godt igennem, til saften er kogt næsten væk. Vend dem med hakket mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk