Æblekage med skyrcreme og havregrynscrumble

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Her får du en ny og dejlig udgave af den klassiske æblekage. Den mætter godt, så lav ikke portionerne alt for store.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl æblerne, og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom æbler, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, rørsukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 5-10 minutter, til æblerne er kogt let ud. Kompotten skal være som grød, men stadig med æblestykker i. Afkøl, og fisk den tomme vaniljestang op.
Smelt smørret, og rør det sammen med havregryn, hvedemel, grofthakkede mandler, sukker, salt og kardemomme.
Rist blandingen på en pande ved middel varme i 5-10 minutter, til den er sprød og gylden. Afkøl på et stykke bagepapir.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør skyr sammen med flormelis og vaniljekorn til en blød creme.
Læg æblekompot, crumble og skyrcreme lagvis i 4 portionsglas eller i en stor glasskål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar