Æblekage med mascarponecreme og ingefær
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Smid ikke æbler ud, selvom de er blevet lidt rynkede. Kog dem til mos, og brug dem i en æblekage!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Læg æblerne i en gryde med vand og sukker.
Skræl og riv ingefær fint, og bland det med æblerne i gryden. Bring gryden i kog, og lad æblerne koge til mos ved svag varme. Afkøl.
Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Rør mascarpone og yoghurt sammen med vaniljekorn og flormelis til en jævn og ensartet creme.
Smelt smør på en pande. Rist havregrynene i smørret, til de er gyldne. Tilsæt hasselnøddeflager og kokosflager, og rist let.
Find 4 portionsglas frem, og byg desserterne op direkte i glassene med lag af æblemos, mascarponecreme og sprødt drys. Pynt evt. med skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk