Æblekage med marcipan og granatæble
19. november 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Æblekage er en sikker vinder, og de rubinrøde granatæblekerner lyser flot op på den saftige kage, der kan nydes både som dessert eller til eftermiddagskaffen.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bunden af formen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og groftrevet marcipan til en cremet masse med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Sigt mel, bagepulver, krydderier og salt i dejen. Riv 1 æble groft, og rør det i dejen.
Fordel dejen i formen. Skær det andet æble i tynde både, og fordel dem oven på dejen i et taglagt mønster.
Drys kagen med mandelflager og bag den i ovnen i 35-40 minutter.
Bank kernerne ud af granatæblet med bagsiden af en stor ske, og kassér de hvide hinder. Pynt kagen med sigtet flormelis og granatæblekerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den nemmeste opskrift på æblekage!