Æblekage med kanelricotta
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: AOP
Æblekagen smager ekstra godt, hvis du serverer den helt friskbagt og stadig lun.
Bemærk
Ovntid: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°. Smør formen.
Pisk sukker og æg let sammen, og rør smørret i.
Sigt mel, bagepulver og kardemomme i dejen, og rør forsigtigt. Skræl ⅓ af æblerne, skær det i grove tern, og vend det i dejen.
Fordel dejen i formen. Skyl resten af æblerne, og skær dem i tynde både, Fordel dem i taglagt mønster på dejen.
Bland sukker og kanel sammen, og drys det på æblerne. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter.
Vend ingredienserne til kanelricottaen sammen, og servér til den lune kage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk