Æblekage med kanel og mandler

17. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Alene duften af nybagt æblekage får mundvandet til at løbe. Denne udgave er med kanel, marcipan og mandler, der giver sødme og sprødhed.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
1 tærteform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Skær smørret i tern. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør dejen jævn.
Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme sammen i en skål, og sigt det i dejen lidt ad gangen. Bland rundt til en ensartet masse med en dejskraber.
Riv marcipan groft. Riv citronskallen fint, og pres saften i en skål. Vend marcipan, citronskal og -saft i dejen, og bland kort. Hæld dejen i en smurt tærteform.
Skyl æblerne, skær dem i både, og bland dem med sukker og kanel i en skål. Hak mandlerne groft. Læg æblebådene med kanel i et fint mønster i dejen, og tryk dem lidt ned. Drys med mandler.
Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl på en bagerist. Servér æbletærten lun med en kugle vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar