Æblekage med kanel og mandler
17. januar 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Alene duften af nybagt æblekage får mundvandet til at løbe. Denne udgave er med kanel, marcipan og mandler, der giver sødme og sprødhed.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 tærteform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Skær smørret i tern. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør dejen jævn.
Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme sammen i en skål, og sigt det i dejen lidt ad gangen. Bland rundt til en ensartet masse med en dejskraber.
Riv marcipan groft. Riv citronskallen fint, og pres saften i en skål. Vend marcipan, citronskal og -saft i dejen, og bland kort. Hæld dejen i en smurt tærteform.
Skyl æblerne, skær dem i både, og bland dem med sukker og kanel i en skål. Hak mandlerne groft. Læg æblebådene med kanel i et fint mønster i dejen, og tryk dem lidt ned. Drys med mandler.
Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl på en bagerist. Servér æbletærten lun med en kugle vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk