Æblekage med ingefær og honning
18. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Vil du forvandle din klassiske æblekage til en mere eksotisk version, skal du vende æblerne i krydret ingefær. Det giver kagen et lækkert tvist, som passer perfekt sammen med honningen i dejen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver.
Skræl ingefæren, og riv den fint.
Bland æbler, ingefær og 2 spsk. honning i en skål, og sæt det til side.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål med en håndmikser, til det er luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk imellem. Tilsæt 2 spsk. honning i dejen.
Vend hvedemel, mandelmel, bagepulver, mandelflager og kanel i kagen.
Hæld kagen i en springform beklædt med bagepapir, ca. 25 cm i diameter. Fordel æblerne på toppen af kagen. Er der honning tilbage i skålen med æbler, kan du også hælde den over kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Drys flormelis over kagen, og servér den straks.
Tip!
Kan du ikke finde mandelmel? Brug almindelige mandler, som du blender til mandelmel i en blender.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk