Æblekage med honningristet nødderasp
26. oktober 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Aller Media
Ny dejlig udgave af den traditionelle æblekage, der her lægges sammen med honningristet nødderasp. Pas på, den mætter overraskende meget, så lav ikke portionerne for store!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, og skær dem i terninger på ca. 2 x 2 cm. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem. Klip stænglen i mindre stykker.
Kog vand, sukker og vaniljestang op, og tilsæt æblerne. Damp dem møre under låg i 5-10 minutter.
Rør vaniljekornene i. Afkøl æblerne helt i lagen, evt. til næste dag.
Hak nødderne groft. Skræl citronen helt tyndt, og hak skallen meget fint. Smelt honningen på panden, og rør smørret i, når den bobler.
Vend nødder, rasp og blåbær i, og rør i det, til det er gyldent. Vend citron i til sidst. Hæld det på bagepapir, og køl helt af. Opbevar det i et glas med tætsluttende låg.
Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nødderaspen i ikke for store glas. Kom flødeskum på toppen eller i en skål for sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk