Æblekage med hasselnødder og vanilje
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Æbler og hasselnødder er et perfekt match, som gør kagen saftig og meget lækker. Kagen smager allerbedst samme dag, som den er bagt.
Bemærk
Ovntid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185º. Bred hasselnødderne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Gnid de løse hinder af i et rent viskestykke, og hak nødderne groft. Lad ovnen være tændt.
Skær smørret i tern, og bland/ælt smør og hvedemel sammen til en grov smuldredej.
Skær vaniljestangen i små stykker, og blend den med 50 g af rørsukkeret til et fint pulver i en minihakker. Bland vaniljesukker, resten af rørsukkeret, kardemomme, kanel og bagepulver sammen med smuldredejen, og rør til sidst æg og de hakkede hasselnødder i dejen.
Fordel dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove skiver, og pres dem let ned i dejen.
Bland kanel, kardemomme og rørsukker, og drys det over kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, til den er gylden og gennembagt. Server æblekagen, mens den stadig er lun, med kold cremefraiche til.
Tip!
I stedet for æbler kan kagen laves med pærer eller blommer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk