Æblekage i glas med yoghurtcreme og nøddecrumble
17. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Nemt, klassisk og godt! Efterårets populære æblekage får du her i en ny version med nøddecrumble i stedet for makroner, og den friske yoghurtcreme erstatter flødeskummet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Bring æbler, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker og vand i kog i en gryde. Lad det småkoge i ca. 10 minutter, til æblerne er kogt let ud. Kompotten skal være som grød, men stadig med æblestykker i. Afkøl kompotten, og kassér den tomme vaniljestang.
Smelt smørret, og rør det sammen med havregryn, mel, grofthakkede pekannødder, brun farin, kanel og salt i en skål.
Rist blandingen på en pande ved middel varme i 8-10 minutter, til den er gylden.
Hæld crumblen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle af og blive sprød.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Rør yoghurten sammen med vaniljekorn og flormelis til en blød creme.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend den sammen med yoghurtcremen.
Fordel æblekompot, nøddecrumble og yoghurtcreme lagvis i 4 portionsglas, og pynt evt. med rød skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk